404 - Hittades inte

Populær i Kajsa-cramer espressokopper

Historien om espresso

Espresso fremstilles ved å trykke varmt vand gennem fintmalet pulver af kaffebønner. Under processen, ekstraheres både opløselige og uopløselige substanser fra kaffepulver. De uopløselige stoffer giver espresso dens creme-lignende konsistens.

Her kan du se en video af hvordan det ser ud, når de foretager en espresso fra kaffebønner i en semi-automatisk kaffemaskine til brug i hjemmet (Breville Barista Express).

Hvis du topper din espresso med mælkeskum har du en Latte Macciato

Italiensk patent på espresso-maskine fra 1884

Noget af en fødsel af espresso kan sandsynligvis Angelo Moriondos patenter fra 1884 om en damp kaffemaskine til at være. Maskinen har dog stærk kaffe i store mængder og ikke som nutidens espressomaskiner, der gør en kop til én person.

I begyndelsen af 1900erne, blev det gjort flere forbedringer til Moriondos opfindelse. I 1905 blev virksomheden grundlagt La Pavoni. Virksomheden var baseret på et patent fra 1901 af Luigi Bezzera. Nå begyndte industriell produktion af kaffemaskiner til cafeer eller espresso bars . At det kræver særligt udstyr har gjort espresso videre kun været tilgængelige via cafeer. I dag har teknologien flyttet frem, og vi kan købe espressomaskiner til hjemmebrug til overkommelige priser.

Espresso størrelser og længder

En espresso kan beskrives ved både størrelse og længde. Det er en standardiseret terminologi bag men der kan være lokale variationer. Hvis du besøger en cafe i Italien og bestiller en dobbelt espresso er det ikke sikkert, at du får det samme som i en dansk café.

Størrelser: Single - double - triple

Størrelsen af en espresso beskrives med ordene enkelt-, dobbelt eller tredobbelt. Hvad det betyder er, hvor meget volumen af kaffe, du får. En enkelt espresso er 25 ml, 50 ml dobbelt og en tredobbelt 75ml. At foretage en simpel, er omkring 7 gram formalet kaffe. For en dobbelt eller tredobbelt kræver således 14 g og 21 g af kaffepulver.

Længder espresso

Længden af en espresso beskriver hvor længe udvinding fremskridt. En kort espresso kaldet Ristretto , en normal ekstraktion af normale og en længere udvinding fase kaldes lungo . Den mest almindelige længde er espresso Ristretto, så hvis ingen spørger dig, hvad længde du ønsker, er det mest sandsynligt, sådan du får. Der er også en meget lang espresso. Det er normalt kaldes caffe crema, og er den mest cremet variant af espresso.