Champagneglas

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket type glas du serverer din champagne i. Smagoplevelsen påvirkes af glassets facon. Åbningen skal ge plads for aromaerne slik at man kan dufte til champagnen man drikker.

Bunden i glasset er afgørende for hvordan boblerne opfører sig. Flute-glasset får boblerne til at fremstå på smukkeste vis. Coupe champagneglasset med lav bowleform og åbne facon gør at boblerne stiger hurtigt op. Tulipglasset har bredere kumme end Flute-glas og giver med plads til komplekse aromaer.

Populær i champagneglas

Flere tips om champagneglas

Champagne eller mousserende vin?

For en vin skal kaldes champagne, skal det komme fra den franske vinregionen Champagne og være fremstillet med den rigtige metode. Champagnemetoden involverer først at danne et fælles grundlag vin, der hældes i flasker med tilsætning af gær. Dette vil starte en anden gæring, der skal vare mindst 18 måneder til at skabe nok bobler. Alle andre vine med bobler, fremstillet udenfor distriktet, eller ved en anden metode må kun kaldes mousserende vin.

 

Mærker med champagneglas

Aida, Alessi, Arcoroc, Bitz, Blomus, Bloomingville, Broste Copenhagen, By On, Carolina Gynning, Decotique, ERNST, Eva Solo, Exxent, Ferm Living, Frederik Bagger, Goebel, Guzzini, Holmegaard, Holmen, House Doctor, Iittala, Italesse, Jotex, KitchenTime, Kosta Boda, Lasse Åberg, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Madam Stoltz, Magnor, Munka Sweden, Muubs, Målerås Glasbruk, Nachtmann, Nordal, Nybro Crystal, Orrefors, RICE, Riedel, Ritzenhoff, Rosendahl, Rosendahl Copenhagen, Rosenthal, Sagaform, Scandi Living, Serax, Spiegelau, Swarovski, Tivoli by Normann Copenhagen, Vacuvin, Versace, Villeroy & Boch, Waterford, Wik & Walsøe, Övriga

ilead