Martiniglas

Populær i martiniglas

Flere tips om martiniglas

Ikke en martini uden et martiniglas

En god martini er ikke martini uden at blive serveret i et rigtig martiniglas! Martiniglasset bør have en flad fod, lang stilk og en bred coupe. Martini bliver serveret som aperitif eller velkomstdrink. En Martini er en blandning af gin og vermouth med lidt citronskaleller en cocktailoliv.

Sådan mixer du en dry martini

- Afkøl en martiniglas med is og vand
- Fyld en shaker halvt med is og 1 centiliter tør vermouth
- Rør hurtigt og hæld vermouth. Isen vil få en film af vermouth (derfor det kaldes for tør)
- Tilføj 5 cl gin og rør
- Kun hæld drikken i din pre-kølet glas
- Pynt med citronskal eller oliven (ikke begge!)

Shaken or stired?

Du må tænke på James Bond klassiske sætning, "Shaken, not stirred", når du tænker på, hvordan en martini skal blandes. Faktisk bør en ægte tør martini omrøres og ikke rystet. Det siges at være "blå mærker" af rystelser. Bradford kaldes anden drik med de samme ingredienser, men rystes voldsomt.

 

Mærker med martiniglas

Broste Copenhagen, DUKA, Eva Solo, Exxent, Holmegaard, Kosta Boda, Luigi Bormioli, Manuell mappning, Nachtmann, Orrefors, Riedel, Skrufs Glasbruk, Spiegelau, Villeroy & Boch, Waterford, Övriga

ilead