Espressokopper

Server en varm espresso i espresskopper fra kendte mærker. Find mindre kaffekopper her til både espresso og gløgg. Her har vi samlet espressokopper både med og uden underkopper.

Populær i espressokopper

 • Villeroy & Boch New Wave Espressokop - New 0,08l - Espressokopper Porcelæn Hvid - 1025251420

  Villeroy & Boch New Wave Espressokop - New 0,08l - Espressokopper Porcelæn Hvid - 1025251420
  Fine China Opvaskemaskine- og mikrobølgeovnssikker. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Espressokop Keramik Nordic Sea

  Espressokop Keramik Nordic Sea
 • Bodum Bistro Dobbeltvægget Espressokop 15 Cl 2 Stk - Espressokopper Glas Klar - 10602-10

  Bodum Bistro Dobbeltvægget Espressokop 15 Cl 2 Stk - Espressokopper Glas Klar - 10602-10
  2-pack bistro espresso krus fra BODUM. Denne krus er perfekt til både varme og kolde drikkevarer - du vælger, om du serverer varm kaffe eller iced te. Det smarte dobbeltvægget design i borosilicatglas holder drikkevaren varm uden at brænde fingrene og undgår kondens på kolde drikkevarer.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Villeroy & Boch Modern Grace Espressokop Og Underkop - Espressokopper Benporcelæn Hvid - 1045101410

  Villeroy & Boch Modern Grace Espressokop Og Underkop - Espressokopper Benporcelæn Hvid - 1045101410
  Moderne Grace Espresso Cup og Saucer fra Villeroy & Boch. Denne espressokop med tilhørende tallerken tilhører den moderne Grace Series, som er en meget elegant tallerken, der havde moderne traditioner i tankerne, da det blev skabt. Det er lavet af det holdbare materialeben Kina, som både er opvaskemaskine og mikrobølgeovn. Sovepladser 8 cl.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.

Flere tips om espressokopper

 • Mateus Bubbles Espressokop 10cl - Espressokopper Keramik Hvid - EBK265MB

  Mateus Bubbles Espressokop 10cl - Espressokopper Keramik Hvid - EBK265MB
  Espressokop fra Mateus i serien Bubbles som også indeholder fad, stager, tallerkener, skåle og meget mere. Serien Bubbles går i samme spor som det øvrige sortiment fra Mateus hvor svensk design er blandet med smuk gedigen håndværk fra Portugal. Som alle artikler fra Mateus, er Bubbles håndlavet i ler som håndmales. Der kan derfor forekomme nuancer i farven hvilket gør hver eksemplar unik.Da serien er håndlavet kan der forekomme produktions og leveringstider.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • 2 Espressokrus Emerald Green

  2 Espressokrus Emerald Green
  Espresso-krus i den helt rigtige størrelse til nydelsen af espresso kaffe. Kruset er fremstillet af porcelæn beklædt med silikone, der giver et godt greb. Tåler maskinopvask.
 • Costa Nova Gres Espressokop Dia 6,5 x 6 Cm 10 Cl Sort

  Costa Nova Gres Espressokop Dia 6,5 x 6 Cm 10 Cl Sort
  Costa Nova Gres Espressokop - Perfekt til Din Morgenkaffe Nyd din espresso med stil med denne smukke espressokop fra Costa Nova's Grespresso-kollektion. Koppen er lavet af keramik og har en diameter på 6,5 cm og en højde på 6 cm. Den rummer 10 cl og e
 • Maxwell & Williams Sherbet Espressokop 11 Cl - Espressokopper Porcelæn Grå - DI0350

  Maxwell & Williams Sherbet Espressokop 11 Cl - Espressokopper Porcelæn Grå - DI0350
  Espressokoppen fra Maxwell & Williams har et enkelt, charmerende design med et afrundet håndtag med et komfortabelt greb. Den har en smuk pastelfarve med blank finish. Espressokoppen har en lille størrelse perfekt til espresso og gløgg. Kombinér med andre dele i serien og skab dit eget personlige look. Findes også som krus. Om espressokoppen fra Maxwell & Williams- Kapacitet: 11 cl.- Enkelt, charmerende design.- Komfortabelt, afrundet håndtag.- Fremstillet af porcelæn.- Espressokoppen findes i forskellige farver.- Fra kollektionen Sherbet. Vedligeholdelse af espressokoppen- Tåler opvaskemaskine- Tåler mikroovn. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Sagaform Ellen Kopper 18 Cl 2-pak Elfenbenshvide - Espressokopper Stentøj Benhvid - 5018344

  Sagaform Ellen Kopper 18 Cl 2-pak Elfenbenshvide - Espressokopper Stentøj Benhvid - 5018344
  Kopperne fra Sagaform har et stilrent design med bløde, bølgende former hvilket skaber en følelse af ro og harmoni. De har en lille størrelse perfekt til espresso og gløgg. Kopperne er fremstillet af robust stentøj i to forskellige farver at vælge imellem. Om kopperne fra Sagaform- Vælg mellem to forskellige farver.- Fremstillet af stentøj.- Findes også som skålsæt.- Sælges i 2-pak. Vedligeholdelse af kopperne- Tåler opvaskemaskine. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Jolie Espressokop med underkop Dots Gold 12 cl

  Jolie Espressokop med underkop Dots Gold 12 cl
 • 2 Espressokrus Blue sky

  2 Espressokrus Blue sky
  Espresso-kruset fra Eva Solo rummer med sine 8 cl nøjagtig den mængde kaffe, der svarer til standardindstillingerne på de mange populære kapsel-kaffemaskiner. Kruset er fremstillet af porcelæn beklædt med silikone, der giver et godt greb. Tåler maskinopva
 • Inku Espressokop 10 cl Grøn

  Inku Espressokop 10 cl Grøn
 • Grespresso 10 cl Espressokop blå

  Grespresso 10 cl Espressokop blå
  Espressokop fra Costa Novas farverige Grespresso-kollektion, der får dig til at nyde din espresso med perfekt crema endnu mere. Kollektionen er inspireret af havets bølger og fås i forskellige farver. Stentøjets særlige evne til at bevare temperatur sikre
 • Espressokop M/underkop NK

  Espressokop M/underkop NK
  Kop og underkop i sort stentøj, som med sit rustikke look matcher den afslappede, nordiske livsstil. Kop og underkop tåler maskinopvask og kan stables, så det fylder mindre i skuffer og skabe.
 • Sagaform Coffee & More Espressokop 4-pak 10 Cl - Espressokopper Stentøj Hvid - 5017880

  Sagaform Coffee & More Espressokop 4-pak 10 Cl - Espressokopper Stentøj Hvid - 5017880
  Espressokop fra serien Coffee & More, som er fremstillet i samarbejde mellem Sagaform og designeren Margot Barolo. Kopperne har et karakteristisk relief, og indbydende design som tager dig tilbage til 70'erne. Tåler opvaskemaskine og mikroovn.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Inku Espressokop 10 cl Hvid

  Inku Espressokop 10 cl Hvid
 • Broste Copenhagen Nordic Vanilla espressokop 10 cl

  Broste Copenhagen Nordic Vanilla espressokop 10 cl
  Espressokoppen Nordic Vanilla fra Broste Copenhagen er perfekt at dække op med, når du vil byde på en kop rigtig god italiensk kaffe. Den rummer 10 centiliter og er fremstillet af stentøj. Den cremehvide farve med et meleret udtryk giver en hyggelig stemn
 • Hvid Elements 10 cl. Espressokop med Underkop

  Hvid Elements 10 cl. Espressokop med Underkop
  Elements så dagens lys i 2008, og er samarbejdet mellem designer, Louise Campbell og Royal Copenhagen.
 • Loveramics Egg Espressokop 80ml, 6 stk, Basilikumsgrøn

  Loveramics Egg Espressokop 80ml, 6 stk, Basilikumsgrøn
  Nyd din morgenespresso i denne elegante og tidsløse espressokop fra Loveramics' Egg-kollektion. Koppen er, som den øvrige kollektion, fremstillet af stærk porcelæn, som er brændt ved 1300°C for at opnå de klare, strålende farver, som kendetegner kollekti
 • La Rochere Zinc Espressokop 10 Cl 6-pak - Espressokopper Glas Klar - 622801

  La Rochere Zinc Espressokop 10 Cl 6-pak - Espressokopper Glas Klar - 622801
  Espressokoppen fra Le Rochere har et industrielt design med smukke hakker for at tilføje en ekstra dimension til designet. Den er fremstillet af presset glas med en lille størrelse perfekt til espresso og gløgg. Perfekt til hverdag og finere anledninger. Designet af Fabrice Gibilaro. Om espressokoppen fra Le Rochere- Fremstillet af glas.- Sælges i 6-pak.- Industrielt design.- Smukke hakker. Vedligeholdelse af espressokoppen- Tåler opvaskemaskine. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Iittala Taika Espresso Kop Sort/hvid - Espressokopper Porcelæn Blå - 1012445

  Iittala Taika Espresso Kop Sort/hvid - Espressokopper Porcelæn Blå - 1012445
  Espresso Kop. Espresso Underkop sælges separat.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Grespresso 10 cl Espressokop Sort

  Grespresso 10 cl Espressokop Sort
  Espressokop fra Costa Novas farverige Grespresso-kollektion, der får dig til at nyde din espresso med perfekt crema endnu mere. Kollektionen er inspireret af havets bølger og fås i forskellige farver. Stentøjets særlige evne til at bevare temperatur sikre
 • Mateus Bubbles Espressokop 10cl - Espressokopper Keramik Blomme - EBPL265MB

  Mateus Bubbles Espressokop 10cl - Espressokopper Keramik Blomme - EBPL265MB
  Espressokop fra Mateus i serien Bubbles som også indeholder fad, stager, tallerkener, skåle og meget mere. Serien Bubbles går i samme spor som det øvrige sortiment fra Mateus hvor svensk design er blandet med smuk gedigen håndværk fra Portugal. Som alle artikler fra Mateus, er Bubbles håndlavet i ler som håndmales. Der kan derfor forekomme nuancer i farven hvilket gør hver eksemplar unik.Da serien er håndlavet kan der forekomme produktions og leveringstider.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Louise Roe Ceramic Pisu Espressokop 6.5 Cm Ink Black - Espressokopper Keramik Vanilla White - 10160-12-26

  Louise Roe Ceramic Pisu Espressokop 6.5 Cm Ink Black - Espressokopper Keramik Vanilla White - 10160-12-26
  Espressokoppen fra Louise Roe har et stilrent design i keramik. Kombinér med andre dele i serien og skab dit eget personlige look. Om espressokoppen fra Louise Roe- Fremstillet af keramik.- Højde: 65 mm.- Diameter: 60 mm.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Villeroy & Boch Manufacture Rock Espressokop 10 Cl - Espressokopper Porcelæn Hvid - 10-4240-1420

  Villeroy & Boch Manufacture Rock Espressokop 10 Cl - Espressokopper Porcelæn Hvid - 10-4240-1420
  Espressokoppen fra Villeroy & Boch er fremstillet af porcelæn med en mat, rå struktur. Den har et udtryksfuldt, unikt look perfekt til hverdag og finere anledninger. Om espressokoppen fra Villeroy & Boch- Espressokoppen findes i forskellige farver. Vedligeholdelse af espressokoppen- Dette produkt tåler opvaskemaskine og mikroovn.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Rosenthal Mesh Relief Espressokop Uden Underkop - Espressokopper Hvid - 11770-800001-14716

  Rosenthal Mesh Relief Espressokop Uden Underkop - Espressokopper Hvid - 11770-800001-14716
  Tåler både mikrobølgeovn og opvaskemaskine.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Blomus Kumi Espressokop Med Underkop 2-pak - Espressokopper Keramik Fungi - 64468

  Blomus Kumi Espressokop Med Underkop 2-pak - Espressokopper Keramik Fungi - 64468
  Espressokop fra Blomus med to elegante espressokopper med inspiration fra Japan og matchende underkop perfekte til espresso og gløgg. Mindre variationer kan forekomme på grund af det omhyggeligt håndlavede design. Om espressokoppen fra Blomus- Stentøj.- 60 ml- Fra kollektionen KUMI.- Mindre variationer kan forekomme på grund af det omhyggeligt håndlavede design. Vedligeholdelse af espressokoppen- Tåler maskinopvask.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Byon Niki Espressokop Med Underkop /beige - Espressokopper Keramik Sort - 5275001301

  Byon Niki Espressokop Med Underkop /beige - Espressokopper Keramik Sort - 5275001301
  En moderne espressokop med underkop fra ByOn. Niki findes i forskellige farver som er flotte at blande.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Bubbles Espressokop Lyseblå

  Bubbles Espressokop Lyseblå
 • Taika 10cl Espressokop Hvid

  Taika 10cl Espressokop Hvid
  TAIKA BETYDER MAGI PÅ FINSK. TAIKA ER ET STILRENT STEL MED OVERDÅDIG DEKORATION, DER REPRÆSENTERER NOGET OVERRASKENDE. MED TAIKA ER IITTALAS MIX OG MATCH KONCEPT BREDT, OG DER ER ENDNU FLERE SPÆNDENDE MULIGHEDER FOR AT SKABE DIN EGEN PERSONLIGE STIL.
 • Broste Copenhagen Nordic Coal Espressokop - Espressokopper Stentøj Sort - 14533091

  Broste Copenhagen Nordic Coal Espressokop - Espressokopper Stentøj Sort - 14533091
  Tåler mikrobølgeovn og opvaskemaskine. Farveforandringer forekommer.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Taika 10cl Espressokop bl

  Taika 10cl Espressokop bl
  TAIKA BETYDER MAGI PÅ FINSK. TAIKA ER ET STILRENT STEL MED OVERDÅDIG DEKORATION, DER REPRÆSENTERER NOGET OVERRASKENDE. MED TAIKA ER IITTALAS MIX OG MATCH KONCEPT BREDT, OG DER ER ENDNU FLERE SPÆNDENDE MULIGHEDER FOR AT SKABE DIN EGEN PERSONLIGE STIL.
 • Kähler Hammershøi espresso kop indigo

  Kähler Hammershøi espresso kop indigo
  Espresso koppen fra Kähler Hammershøi serien er et klassisk musthave til borddækningen. Koppen er udført i keramik, og den kommer desuden i mange forskellige farver, hvorfor der findes noget til enhver smag. Du kan med fordel kombinere den smukke Hammersh
 • Crafted Denim Underkop til Espressokop Ø12 cm Porcelæn Blå

  Crafted Denim Underkop til Espressokop Ø12 cm Porcelæn Blå
 • Inku Underkop t/espressokop Ø12 cm Green

  Inku Underkop t/espressokop Ø12 cm Green
 • Kähler Hammershøi espresso kop hvid

  Kähler Hammershøi espresso kop hvid
  Espresso koppen fra Kähler Hammershøi serien er et klassisk musthave til borddækningen. Koppen er udført i keramik, og den kommer desuden i mange forskellige farver, hvorfor der findes noget til enhver smag. Du kan med fordel kombinere den smukke Hammersh
 • Espressokop Evig 0,1 Liter 2 stk. Amber Porcelæn

  Espressokop Evig 0,1 Liter 2 stk. Amber Porcelæn
  2 espressokopper, 10 cl, i porcelæn med en smuk, reaktiv glasur. De har et fantastisk udseende med en unik overflade, da hvert enkelt produkt er hånddekoreret, og derfor kan farve og overflade variere. D 6 cm, H 7 cm.
 • Grespresso 10 cl Espressokop grå

  Grespresso 10 cl Espressokop grå
  Espressokop fra Costa Novas farverige Grespresso-kollektion, der får dig til at nyde din espresso med perfekt crema endnu mere. Kollektionen er inspireret af havets bølger og fås i forskellige farver. Stentøjets særlige evne til at bevare temperatur sikre
 • Villeroy & Boch Afina Espressokop 6 Cl - Espressokopper Porcelæn Hvid - 1042931451

  Villeroy & Boch Afina Espressokop 6 Cl - Espressokopper Porcelæn Hvid - 1042931451
  Espressokop fra Villeroy & Boch i hvidt porcelæn med en minimalistisk form med delikate detaljer for et sofistikeret og elegant touch. Den har et smukt relief med inspiration fra solen for at tilføje en ekstra dimension til designet. Mix og match med andre dele af kollektionen for at skabe en perfekt kombination. Om espressokoppen fra Villeroy & Boch- Fra kollektionen Afina.- Stabelbart design.- Minimalistisk form.- Delikate detaljer.- Fremstillet af porcelæn.- Perfekt til espresso og gløgg. Vedligeholdelse af espressokoppen- Tåler opvaskemaskine- Tåler mikroovn. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • La Rochere Troquet Espressokop 10 Cl 4-pak - Espressokopper Glas Klar - 638001

  La Rochere Troquet Espressokop 10 Cl 4-pak - Espressokopper Glas Klar - 638001
  Espressokoppen fra Le Rochere har et iøjnefaldende design med fire forskellige mønstre med geometriske former. Den er fremstillet af presset glas med en lille størrelse perfekt til espresso og gløgg. Om espressokoppen fra Le Rochere- Fremstillet af glas.- Sælges i 4-pak.- Iøjnefaldende design.- Fire forskellige mønstre.- Lille, praktisk størrelse. Vedligeholdelse af espressokoppen- Tåler opvaskemaskine. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Grescafé Bæger Mørk Grøn 21 cl Ø8cm

  Grescafé Bæger Mørk Grøn 21 cl Ø8cm
  Smukke bægre fra Costa Nova fremstillet i keramik med flot glasur. Kan bruges som kaffekopper, til dekoration eller til dyppelse på middagsbordet. Kollektionen er inspireret af havets bølger og fås i forskellige farver. Stentøjets særlige evne til at beva
 • Bubbles Espressokop Hvid

  Bubbles Espressokop Hvid
 • Iittala Taika Espressokop - Espressokopper Porcelæn Hvid - 1012444

  Iittala Taika Espressokop - Espressokopper Porcelæn Hvid - 1012444
  Espresso Kop. Espresso Underkop sælges separat.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Bubbles Espressokop Blomme

  Bubbles Espressokop Blomme
 • Kähler Hammershøi espresso kop antracit

  Kähler Hammershøi espresso kop antracit
  Espresso koppen fra Kähler Hammershøi serien er et klassisk musthave til borddækningen. Koppen er udført i keramik, og den kommer desuden i mange forskellige farver, hvorfor der findes noget til enhver smag. Du kan med fordel kombinere den smukke Hammersh
 • Loveramics Egg Espressokop 80ml, 6 stk, Rose

  Loveramics Egg Espressokop 80ml, 6 stk, Rose
  Nyd din morgenespresso i denne elegante og tidsløse espressokop fra Loveramics' Egg-kollektion. Koppen er, som den øvrige kollektion, fremstillet af stærk porcelæn, som er brændt ved 1300°C for at opnå de klare, strålende farver, som kendetegner kollekti
 • House Doctor Pion Espressokop Sort / - Espressokopper Stentøj Brun - 206260200

  House Doctor Pion Espressokop Sort / - Espressokopper Stentøj Brun - 206260200
  Espressokoppen fra House Doctor har et stilrent, diskret design i stentøj med rustikke pletter og et håndtag på siden perfekt til espresso og gløgg. Kombinér med andre dele i serien og skab dit eget personlige look. Hver artikel er unik og kan variere en anelse i udseende. Om espressokoppen fra House Doctor- Stilrent, diskret design.- Fremstillet af stentøj.- Rustikke pletter.- Håndtag på siden.- Højde: 55 mm.- Diameter: 60 mm. Vedligeholdelse af espressokoppen- Tåler opvaskemaskine- Tåler mikroovn. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Bubbles Espressokop Lyserød

  Bubbles Espressokop Lyserød
 • House Doctor Pion espressokop, hvid/grå

  House Doctor Pion espressokop, hvid/grå
  Porcelæn fra House Doctors Pion serie et rustikt, nordiskudtryk og fås i flere afdæmpede farver. Espressokoppen i det hvid-grålige design har et behageligt håndtag, så du ikke risikerer at tabe koppen og er perfekt som favoritkoppen i hverdagen. Tåler opv
 • Villeroy & Boch Avarua espressokop 8 cl

  Villeroy & Boch Avarua espressokop 8 cl
  Nyd en god kop kaffe i Avarua-espressokoppen fra Villeroy & Boch. Koppen er lavet af benporcelæn og har et tropisk look med gulddetaljer, der lader dig drømme dig væk, mens du nyder din yndlingsdrik. Den er også meget nem at vedligeholde, da den tåler
 • Villeroy & Boch Perlemor Espressokop 6 Cl farvet - Espressokopper Porcelæn Koral - 1951731420

  Villeroy & Boch Perlemor Espressokop 6 Cl farvet - Espressokopper Porcelæn Koral - 1951731420
  Espressokoppen fra Villeroy & Boch har trendy udseende med en sommerlig, afslappet følelse. Den er fremstillet af slidstærkt porcelæn med en effektfuld glasering med en naturlig, lys farve. Et must for den designinteresserede. Passer smukt til andre produkter i den samme kollektion. Om espressokoppen fra Villeroy & Boch- Fremstillet af porcelæn.- Kombinér espressokoppen med en Perlemor espressounderkop fra Villeroy & Boch.- Espressokoppen findes i forskellige farver.- Fra kollektionen Perlemor.- Kapacitet: 6 cl.- Effektfuld glasering.- Trendy udseende med en sommerlig, afslappet følelse. Vedligeholdelse af espressokoppen- Tåler mikroovn- Tåler opvaskemaskine. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Villeroy & Boch Newmoon Espresso Cup & Saucer 10 Cl - Espressokopper Porcelæn Hvid - 10-4264-1415

  Villeroy & Boch Newmoon Espresso Cup & Saucer 10 Cl - Espressokopper Porcelæn Hvid - 10-4264-1415
  Denne espressokop og tilhørende tallerken tilhører Newmoon-serien fra Villeroy & Boch. Ligesom navnet antyder, er porcelænet inspireret af månen, og resultatet er en smuk serie, der passer til både hver dag og særlige lejligheder. Karakteristika: Opvaskemaskine Sikker Mikrobølgeovn Lavet af Premium Porcelæn. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • Rosenthal Jade Espressokop - Espressokopper Hvid - 61040-800001-14717

  Rosenthal Jade Espressokop - Espressokopper Hvid - 61040-800001-14717
  Tåler opvaskemaskine og mikroovn.. Køb Espressokopper og andre Krus & Kopper fra Royal Design.
 • OYOY Yuka espressokop, offwhite, pakke med 2

  OYOY Yuka espressokop, offwhite, pakke med 2
  Elegant espressokop i Yuka-serien fra det danske designmærke OYOY - perfekt når du vil nyde en rigtig god espresso. Alle dele i Yuka-serien er lavet i hånden af ​​100% terracotta, et materiale, der giver serien et rustikt udtryk. Den blanke glasur fås

Historien om espresso

Espresso fremstilles ved å trykke varmt vand gennem fintmalet pulver af kaffebønner. Under processen, ekstraheres både opløselige og uopløselige substanser fra kaffepulver. De uopløselige stoffer giver espresso dens creme-lignende konsistens.

Her kan du se en video af hvordan det ser ud, når de foretager en espresso fra kaffebønner i en semi-automatisk kaffemaskine til brug i hjemmet (Breville Barista Express).

Hvis du topper din espresso med mælkeskum har du en Latte Macciato

Italiensk patent på espresso-maskine fra 1884

Noget af en fødsel af espresso kan sandsynligvis Angelo Moriondos patenter fra 1884 om en damp kaffemaskine til at være. Maskinen har dog stærk kaffe i store mængder og ikke som nutidens espressomaskiner, der gør en kop til én person.

I begyndelsen af 1900erne, blev det gjort flere forbedringer til Moriondos opfindelse. I 1905 blev virksomheden grundlagt La Pavoni. Virksomheden var baseret på et patent fra 1901 af Luigi Bezzera. Nå begyndte industriell produktion af kaffemaskiner til cafeer eller espresso bars . At det kræver særligt udstyr har gjort espresso videre kun været tilgængelige via cafeer. I dag har teknologien flyttet frem, og vi kan købe espressomaskiner til hjemmebrug til overkommelige priser.

Espresso størrelser og længder

En espresso kan beskrives ved både størrelse og længde. Det er en standardiseret terminologi bag men der kan være lokale variationer. Hvis du besøger en cafe i Italien og bestiller en dobbelt espresso er det ikke sikkert, at du får det samme som i en dansk café.

Størrelser: Single - double - triple

Størrelsen af en espresso beskrives med ordene enkelt-, dobbelt eller tredobbelt. Hvad det betyder er, hvor meget volumen af kaffe, du får. En enkelt espresso er 25 ml, 50 ml dobbelt og en tredobbelt 75ml. At foretage en simpel, er omkring 7 gram formalet kaffe. For en dobbelt eller tredobbelt kræver således 14 g og 21 g af kaffepulver.

Længder espresso

Længden af en espresso beskriver hvor længe udvinding fremskridt. En kort espresso kaldet Ristretto , en normal ekstraktion af normale og en længere udvinding fase kaldes lungo . Den mest almindelige længde er espresso Ristretto, så hvis ingen spørger dig, hvad længde du ønsker, er det mest sandsynligt, sådan du får. Der er også en meget lang espresso. Det er normalt kaldes caffe crema, og er den mest cremet variant af espresso.

ilead